Autentificare

Înregistrare

Dovlecei umpluti cu rosii si branza

Dovlecei umpluti cu rosii si branza

Cum se fac dovlecei umpluti cu rosii si branza

Dovleceii se vor spala, indepartate cotoarele, apoi taiati in jumatati pe lungime, cu ajutorul unui dispozitiv special de legume ( sau cu un cutit bine ascutit ). Mijlocul dovleceilor se va decupa si se va taia bucatele mici. Apoi si se va amesteca cu o lingura de pesmet si un ou.

Separat intr-un bol se va face un sos de rosii cu usturoi pisat, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper, care va fi folosit pentru dovleceii la cuptor.

Bucatile de dovlecei  se vor asezona cu sare si piper, iar intr-un vas Jena dreptunghiular uns cu ulei, se va aseza cate un strat de dovlecei, peste care se va pune un strat subtire din sosul de rosii pregatit in prealabil si intins cu o spatula, apoi un strat de branza, operatia continuand pana se vor termina ingredientele,  ultimul strat sa fie de branza.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 20-25 minute.

Dovleceii umpluti cu branza si rosii, se vor servi fierbinti alaturi de o garnitura de orez fiert.

POFTA BUNA !!