Drob de legume cu masline

Drobul de legume este o mancare foarte sanatoasa pe care ar trebui sa o preparam mai des, fie ca tinem sau nu post. In aceasta varianta vom folosi masline negre, pe langa orez si multe legume.

Ingrediente pentru drob de legume

4 cepe,
200 g orez,
1 radacina telina,
2 cartofi,
2 morcovi,
150 g masline negre,
5 linguri pesmet,
2 legaturi patrunjel,
1 legatura marar,
putina margarina,
2 linguri boia de ardei dulce
sare, piper

Cum se face drobul de legume

Incepem prin a pregati toate ingredientele. Orezul se pune la fiert in apa dupa ce a fost bine spalat pentru a indeparta amidonul.

Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Dupa aproape 10 minute, ca sa nu se sfarme, se curata si se dau pe razatoarea mica.

Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in margarina. Se poate folosi si ulei. Sau puteti sa nu o caliti deloc, daca vreti mai sanatos.

Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare.

Maslinele se curata de samburi si se taie feliute.

Si acum sa le combinam. Orezul fiert se amesteca cu ceapa, cartofii, morcovii, telina, maslinele.

Se adauga pesmet, 1 cana supa cu de legume sau apa si verdeturile tocate marunt.

Se pune boia de ardei, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Amestecul rezultat se pune intr-o tava potrivit de mare, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 minute.

Sursa foto