Autentificare

Înregistrare

Drob de miel cu branza si alune

Drob de miel cu branza

Un aperitiv surpriza (pe langa cunoscutul drob de miel obisnuit)  pe masa festiva de Paste, cu care ne vom incanta prietenii invitati, care nu-si  vor da seama ce fel de carne s-a folosit, ci doar va fi un mare WOW !

Este o reteta usor de facut, doar cu ingrediente  mai putin folosite  la un drob obisnuit.

Ingrediente drob de miel cu branza si alune

maruntaie de miel +500 g carne macra de miel (rinichi; ficat; splina; limba;plamani; inima)

200 g branza de oaie (sau telemea putin sarata de consistenta tare)

2 cepe potrivite

5 legaturi ceapa verde

100 gr  alune

1 legatura marar

1 ardei gras rosu

4 oua crude + 2 oua fierte tari

ulei vegetal (pentru sotat ceapa)

100 g pesmet (cca 5 linguri)

1 ou crud+ 50 ml smantana de gatit (pentru decor suprafata drob, inainte de cuptor)

sare, piper.

Cum se face drob de miel cu branza si alune

La aceasta reteta, maruntaiele de miel nu se vor da prin masina de tocat, ci  se vor taia foarte fin, iar aspectul drobului va fi foarte apetisant (mai ales ca in mijloc va predomina branza de oi (sau telemea usor sarata de consistenta tare).

Maruntaiele de miel, se vor spala in 2-3 ape, in care se va adauga  cateva linguri de otet (pentru a disparea acel miros impregnat specific de miel), apoi se vor pune intr-un vas cu apa, 4 linguri de otet din vin si o cescuta zeama de lamaie, maxim 30 minute inainte de  a fi fierte.

Intr-o oala cu apa fierbine  cu un praf de sare si 3 linguri de otet, se vor pune la fiert maruntaiele de miel,  lasate intregi, carnea macracca 30 minute.

Intre timp, ceapa  veche, curatata si taiata marunt, se va pune la sotat, pentru cca 4-5 minute (cat va deveni translucida).

Maruntaiele de miel si carnea de miel,  scoase si racite intr-o strecuratoare  cu o paleta cu gauri din zeama in care au fiert, se vor taia in cubulete foarte mici, pe un blat de lucru, urmand a fi transferate intr-un vas larg si incapator.

Peste maruntaiele tocate marunt, se vor adauga doar o parte din ingrediente: ouale crude (4 buc), 3 legaturi de ceapa verde taiata cerculete, alunele maruntite, sare, piper, amestecandu-se totul cu o spatula pana la incorporare totala,  restul adaugandu-se pe parcurs in tava.

Intr-o tava de chec, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (atat pe fundul tavii, cat si pe peretii acesteia, sa depasesca tava cu 5 cm), se va pune jumatate din compozita de umplutura, peste care se va imprastia pesmetul pe toata suprafata, ardeiul gras taiat fasii subtiri, branza rasa pe razatoarea mare, ouale fierte taiate cubulete, iar deasupra punandu-se restul de umplutura.

Drobul de miel se va nivela, decorat cu restul de ceapa verde taiata inele (2 legaturi) si cu oul batut cu smantana.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25-30 minute (cat va face acea fata de copt…,rumena).

Drobul de miel cu branza si alune, se va taia in felii de cca 2cm, asezate pe un platou imbracat in salata verde, servit dupa preferinte si gust cu o satata de spanac tanar,  sau gogosari la otet, castraveciori la otet etc..

Trucuri si idei:

Puteti sa inlocuiti  branza dulce  cu branza Cedar si pentru ornare putet sa faceti un sos din rosii cu miere pe care sa il puneti deasupra drobului, va arata delicios!

POFTA BUNA !!