Autentificare

Înregistrare

Dulceata de cirese sau visine ca la bunica acasa

Dulceata de cirese

Mod de preparare dulceata de cirese sau visine

Dupa ce au fost spalate bine, fructele se curata de codite si samburi. Pe masura ce se curata se pun in cratita de 3-4 l, ca sa nu piarda sucul din ele. Dupa ce am scos samburii va mai ramane cca 1 kg de fructe. Peste ele presaram zaharul tos si adaugam zeama de lamaie/glucoza si 2-3 cm de baton de vanilie si amestecam usor cu lingura, prin rasturnare. Se lasa 2-3 ore ca sa-si lase zeama si apoi punem cratita pe foc mic, nu direct pe flacara. Cand fructele plutesc in tot siropul, pana la fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc. Se aduna spuma, se acopera si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Ponturi:

Pentru aroma si desfatarea papilelor gustative adaugati jumatate de lingurita de scortisoara si o mana de nuci/ migdale.

Bucurati-va!!