Autentificare

Înregistrare

Dulceata de visine

Dulceata de visine

Cum se face dulceata de visine

Visinile se vor spala, scosi samburii cu mana sau cu un dispozitiv special  ( deasupra unui castron ca sa nu se piarda din zeama care se va scurge de la scosul acestora ).

Intr-o cratita emailata, cu volum dublu fata de cel al visinilor, folosita numai pentru dulceturi, se vor pune visinile alternand in straturi cu zaharul si lasat de seara pana dimineata la frigider.

In momentul cand cratita se va pune la fiert si incepe sa dea in clocot, se va aduna spuma adunta pe margini cu o paleta sau lingura de lemn.

Dulceata de visine se lasa sa fiarba pana se va lega siropul si visinile incep sa pluteasca la suprafata.

Aproape de final, se va adauga zeama de lamaie, care va avea rolul de a nu permite zaharisirea dulceturilor.

Dulceata se va pune fierbinte in borcane sterilizate in prealabil, capsate ermetic si puse la pat cald pentru cca 2-3 zile, pana racirea se va face complet, apoi duse in camara pe rafturi.

POFTA BUNA !!