Autentificare

Înregistrare

Dulceata de nuci verzi

dulceata-de-nuci

Cum se face dulceata de nuci verzi

Nucile tinere se vor curata de coaja cu un cutit bine ascutit ( se vor folosi manusi, deoarece, datorita continutului ridicat de iod pe care il contine coaja, mainile se vor pata ), apoi pe masura ce vor fi curatate se vor pune intr-un vas cu apa rece.

Intr-o cratita emailata ( folosita numai pentru dulceata ) se va face un sirop din apa si zahar, lasand sa fiarba la foc iute pana se va lega destul de bine ( avand grija ca pe parcursul fierberii sa fie indepartata spuma care se va forma pe marginea cratitei ), cca 20 minute.

Nucile verzi curatate, se vor scoate din apa rece cu o paleta cu gauri ( pentru a se scurge apa ), apoi adaugate in siropul legat, lasand sa mai fiarba pana cand se va elimina apa din nuci.

Pe parcursul fierberii, se va adauga zeama de lamaie si bucati din coaja, pentru a-si pastra o culoare galbuie, precum mierea de albine.

Dulceata de nuci verzi, se va pune fierbinte in borcane sterilizate in prealabil, apoi capsate si puse la pat cald intr-o patura, lasate pana se vor raci borcanele in totalitate ( cate 1-2 zile ).

POFTA BUNA !!!