Autentificare

Înregistrare

Dulceata de piersici rosii si zmeura

Dulceata de piersici rosii si zmeura

Cum se face dulceata de piersici rosii si zmeura

Se vor alege piersici bine coapte cu pulpa consistenta ( nu strivite sau moi prea tare ), apoi spalate si puse la oparit in apa clocotita cca 4-5 minute, pentru a se decoji mai usor de coaja.

Cu un cutit bine ascutit, piersicile curatate de coaja se vor taia in doua pe lungime, indepartat samburele, apoi urmand a fi taiate in feliute subtiri.

Intre timp intr-o cratita emailata ( marimea in functie de canttatea de ingrediente ) folosita numai la dulceturi, se va pune la fiert apa impreuna cu zaharul, pana se va lega ( a face margelute ), urmand a fi adaugate fructele (piersicile si zmeura) sa fiarba la foc iute, miscand cratita incontinuu in parti ( pentru a se evita prinderea de fundul cratitei si de a se amesteca cu lingura in dulceata ).

Din cand in cand, dulceata se va spuma, iar cand va fi gata ( bine legata, testul cu farfuria rece ) se va adauga zeama de lamaie, pentru a-si mentine  culoarea galben-rosiatica si pentru a se evita zaharisirea dulcetii pe parcursul timpului de pastrare.

Dulceata de piersici rosii si zmeura se va pune in borcane bine sterilizate si uscate, apoi la pat cald in paturi ( pana la racire completa..4-5 zile ).

Borcanele cu dulceata de piersici si zmeura racite, se vor eticheta cu denumire si an, apoi puse pe raft in camara la loc uscat si racoros.

POFTA BUNA !!