Dulceata de piersici

Ingrediente:
Ingrediente pentru 2 borcane:
500 g pulpa piersici(fara samburi), 350 g zahar,
3 linguri zeama de lamaie,

Mod de preparare:
Piersiciile se decojesc, se desfac in doua, se scoate samburele si se taie in cubulete. Intr-un bol se pun bucatelele de piersici, zaharul si zeama de lamaie, se acopera si se lasa la marinat, 12 ore, in mediul ambiant. Dupa cele 12 ore se trece prin sita continutul, se pastreaza bucatile de piersici iar sucul se pune la foc mediu, se fierbe 10 minute. Se adauga apoi piersiciile si se mai fierbe 10 minute. Se verifica daca dulceata a fiert(sucul este dens si nu se prelinge), se mai continua fierberea 2-3 minute, in cazul in care nu s-a legat siropul. Se varsa apoi in borcane sterilizate, se inchid ermetic, se lasa sa se raceasca in mediul ambiant, acoperite, fara lumina.