Autentificare

Înregistrare

Dulceata de prune si grepfrut

Este o dulceata de culoare frumoasa, rubinie, cu bucatele intregi de fructe in ea. Este si aromata datorita grepfrutului si nu foarte dulce. In plus, nici nu se fierbe foarte mult.

Ingrediente pentru dulceata de prune si grepfrut

1 kg de prune,
800 g zahar,
1 grepfrut rosu,

Cum se face dulceata de prune si grepfrut

Prunele se spala, se desfac in doua, se scoate samburele.

Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul, coaja ras de la grepfrut, zeama de la o jumatate din grepfrut, se lasa 30 de minute.

Vasul se pune pune pe foc se lasa sa fiarba 45 de minute. Se amesteca din cand in cand.

Se pune calda in borcane, se inchide ermetic.Despre sterilizarea borcanelor puteti citi aici.

Trucuri si idei

Cantitatea de zahar poate sa varieze, in functie de cat de dulci sunt fructele.

Daca folositi o oala cu gura larga, atunci apa se va evapora mai repede si veti obtine o dulceata mai putin lichida.

Spuma care se formeaza in timpul fierberii prunelor poate sa fie indepartata cu o paleta, dar nu este obligatoriu

Sursa foto

Facebook Comments