Dulceata de zmeura

Zmeura este fructul tineretii vesnice, o “bijuterie”cu bobite rubinii cu aroma inconfundabila, cu gust acrisor.

Acest fruct are calitati terapeutice continand minerale plus vitaminele:A;B;D;C;.

Vom face o dulceata din zmeura, care este foarte usor si simplu de facut, insa de preferat ar fi chiar in momentul cand fructul este proaspat cules ( altfel aceasta isi pierde din arome si gust ).

Sfaturi si secrete pentru reusita dulcetii :

Sfaturi pentru o dulceata reusita

Ingrediente dulceata de zmeura( ptr 4 borcane de 375 g )

1 kg zmeura coapta

1 kg zahar

3 pahare apa

1 lamaie ( zeama )

Cum se face dulceata de zmeura

Vom alege zmeura una cate una, fara sa le spalam ( ar fi mult mai indicat ), decat daca este necesar si in acest caz le vom pune pe o sita sa se scurga bine de apa.

Intr-o cratita smaltuita, la foc mic, punem zaharul cu apa la topit pana se dizolva bine, apoi marim focul si lasam sa fiarba pana se  lega siropul.

Daca s-a format spuma, o indepartam cu o paleta, adaugam zmeura si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam cratita la o parte de pe foc cca 15 minute, ca sa-si lase zmeura toata zeama lor in sirop.

Punem cratita din nou pe foc si lasam la fiert inca 15 minute, avand grija sa luam spuma formata, fara sa lasam prea mult dulceata sa se lege ( se va face testul cu farfuria rece, daca siropul nu se va imprastia, atunci dulceata este gata), pentru ca se transforma in peltea.

Adaugam la final zeama de lamaie, pentru a se mentine culoarea initiala a fructelor.

Dulceata se va turna fierbinte in borcanele curate si incalzite in prealabil in cuptor, inchise ermetic cu capace.

Este o dulceata destul de fina, o delicatesa !

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto