Autentificare

Înregistrare

Ecler cu ciocolata

Eclerele sunt printre prajiturile copilariei noastre. Si am ramas la fel de pasionati de ele. Doar ca ne sperie gandul sa le facem. Mai mult decat la oricare alta prajitura. Avem un pic dreptate, dar nici chiar asa. Putem sa facem si noi eclere acasa, asa cum faceau si mamele noastre atunci cand nu existau patiserii frantuzesti pe fiecare strada.

Ingrediente pentru eclere

Pentru aluat:
1 ceasca apa,
1/2 ceasaca unt,
1 lingura zahar,
1 ceasaca faina,
1 varf de cutit sare,
4 oua,

Pentru crema:
2 cesti lapte,
3 galbenusuri,
1/2 cesca zahar,
1/3 ceasca faina,
3 linguri faina,

Cum se fac eclerele

ALUATUL:
Apa se pune intr-un vas cu zaharul, sarea si untul taiat in bucatele. Se lasa la foc domol pana incepe sa fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se amesteca energic cu o spatula. Faina se umfla si se formeaza o bila, se pune din nou pe foc si se amesteca bine, pana ce aluatul devine uscat.

Aluatul astfel format se pune in robot, se amesteca si se adauga ouale unul cate unul, fara pauze. Aluatul trebuie sa fie nu foarte moale.

Se ia cu lingura si se pune din aluat pe tava (unsa cu unt si tapetata cu faina), se lasa spatii mari intre ecleruri.

Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, la jumatatea distantei cuptorului, pentru 20 minute. Eclerurile sunt gata cand sunt bine rumenite si umflate.

Se scot si se lasa la racit pe un gratar. Se taie pe mijloc doar jumatate.

CREMA:

Laptele se incalzeste cu cacaua.

Intr-un bol se bat galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia se albeste. Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se adauga apoi laptele cu cacaua.

Se amesteca si compozitia formata se se pune din nou la fiert, pentru 5 minute, se amesteca continuu, pana ce crema se leaga bine.

Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se umplu eclerurile. Se pot glazura cu ciocolata topita. Cacaua din crema se poate inlocui cu ness.

Video

Facebook Comments