Autentificare

Înregistrare

Escalop de vita cu ananas

Pentru un pranz de duminica, ce putem gati decat un escalop de vitel in sos exotic si „dam familia pe spate „!.

Este o reteta foarte simpla, chiar daca uneori fugim de carne de vita, aceasta se gateste intotdeauna la foc iute, rezultatul fiind pe gustul nostru.

Ingrediente escalop de vita cu ananas

1 kg carne vitel ( vrabioare, muschiulet  )

1 cutie ananas in suc propriu ( sau 1/2 ananas proaspat )

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras rosu

100 g smantana gatit ( optional )

3 linguri sos soia

1 lingura curry

1 lingura mustar

1 pahar vin alb sec

30 g unt+ 3 linguri ulei vegetal

1 portocala ( felii penru decor )

sare, piper

Cum se face escalop de vita cu ananas

Intr-o tigaie de teflon inalta si incapatoare ( pentru a gati escalopul in ea pana la sfarsit ), punem la incins untul impreuna cu uleiul.

Carnea de vitel, taiata fasii subtiri ( pentru a se gati intr-un timp scurt, daca va fi gatita mai mult aceasta se va intari), o punem la prajit la foc iute, amestecand continuu, avand grija s-o intoarcem mereu pe ambele parti, cca 1o minute.

Ardeii grasi pe care i-am spalat, le-am indepartat semintele, ii taiem fasii subtiri sau bucati mari si sunt adaugati peste carne de vitel pana se vor inmuia ( dar sa ramana al-dente ), amestecand in mod constant.

Pe parcurs adaugam sosul de soia, mustarul, curry, vinul alb, amestecand si lasand sa dea intr-un clocot- doua, pentru a se forma un sos vascos, asezonand cu sare ( daca mai este cazul ) si piper.

Optional putem adauga smantana  de gatit ( dupa ce lasam focul mai domol ), sau putem lasa acel sos maroniu care s-a format, fiind destul de gustos.

Aproape de final pentru a obtine un gust exotic al sosului, adaugam ananasul din conserva sau proaspat taiat bucati potrivite, lasand sa dea intr-un fiert, cca 2-3 minute pentru a se combina aromele de la fructul de ananas si sosul format.

Escalapul de vita cu ananas se va servi in farfurii albe intinse pe un pat de felii de portocala, totul aratand exotic si astfel crescandu-ne apetitul.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto