Autentificare

Înregistrare

Falafel copt in cuptor

Falafelul, adica chiftelute orientale din naut sunt un fel de mancare pe care toata lumea il iubeste. Doar ca nu obijnuim sa il facem in casa si din aceasta cauza il mancam foarte rar, cand avem ocazia de a ajunge la un restaurant libanez sau turcesc.

Sa faci falafel nu este complicat, insa nici foarte rapid, trebuie sa ii acorzi timp ca la orice fel de chiftelute. Acestea sunt vegetariene, asa ca le poti manca foarte bine si in perioada postului.

Ingrediente pentru falafel

1 cana de naut nefiert
1 ceapa
1 legatura de patrunjel
usturoi, ardei iute maruntit
3 linguri faina
sare, piper
coriandru, chimion
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Cum se face falafel

Nautul se pune intr-o oala cu apa peste noapte (trebuie sa il acopere complet. Se tine cont de faptul ca nautul se va umfla astfel, deci oala sa fie incapatoare). A doua zi se scurge si se da prin blender. Nu trebuie sa fie maruntit de tot, ca o faina, ci cam ca o quinoa, granule.

Se scoate nautul si se pun in blender patrunjelul, usturoiul, condimentele si sarea, faina, sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Astfel totul se va marunti si amesteca imediat.

Combina bine nautul cu ierburile.

Ia o tava intinsa pentru cuptor. Unge tava cu un strat subtire de ulei. Formeaza chiftelute plate din naut si adauga-le in tava.

Se lasa in cuptorul incins pentru aproape 10 minute, dupa care le intorci pe cealalta parte inca 10 minute. Vor capata o culoare maronie.

Se servesc impreuna cu lipie si salata cu legume si cu sos tahini.
Sursa foto

Facebook Comments