Autentificare

Înregistrare

Fasole boabe cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Cum se face fasole cu ciolan afumat

Fasolea boabe, spalata bine in mai multe ape, se va pune la inmuiat intr-un vas cu apa rece, cca 1 ora sau de cu seara ( in cazul in care avem o oala sub presiune, aceasta se va pune direct la fiert, dupa ce se va spala )

Ciolanul afumat, spalat in  apa calda, se va pune la fiert separat in alta oala, indepartandu-se prima apa dupa ce a dat in primul clcot, apoi inlocuita cu alta  fierbinte, continuandu-se fierberea pana ce carnea se va desprinde cu usurinta de pe os, cca 60 minute.

Legumele curatate si taiate marunt ( ceapa, morcovul ), se vor cali intr-o tigaie de teflon in uleiul vegetal incins ( pana vor deveni sticloase ), urmand rosiile maruntite de la cutie in sucul propriu, pana se va forma un sos vascos( cca 20 minute ).

Separat,  se va pune si fasolea la fiert intr-o oala inalta, pentru cca 60 minute,  ( folosita pana la sfarsit ), după ce  se va  arunca prima  apa,  dupa cateva clocote,  punandu-se din nou la fiert în altă apă,  operaţie care se va repeta de cel putin   3 ori ( pentru a se evita balonarea ).

Legumele călite,  se vor impreuna  cu fasolea fiarta pe jumatate, cu  carnea de pe ciolanul fiert, taiata in bucati potrivite şi restul de condimente ( frunza de dafin, sare si piper macinat ) continuandu-se fierberea   la foc mic.

La sfarsit se va pune si patrunjelul proaspat tocat fin.

Fasolea cu ciolan se poate servi cu mamaliguta calda/paine proaspata si cu o salata de sezon/varza alba sau cu catraveti murati/otet.

POFTA BUNA !!!

sursa foto: Unsplash