Autentificare

Înregistrare

Fasole verde cu usturoi

Fasolea verde contine foarte multe calorii, tinand astfel de foame si concomitent mentinand un nivel energic optim.

Se stie foarte bine ca fasoalea verde ajuta la reglarea glicemiei.

Este o leguma care se gaseste aproape in toata perioada anului, atat cand este sezonul in piete cat si in supermarket in stare proaspata. Dar la fel de buna si cu aceleasi proprietati nutritive este si cea de la conserva.

Este foarte potrivita in zilele de post cand se gateste simpla.

Pentru o cina usoara putem gati aceasta fasole pastai si sub forma de SALATA,  folosind pe langa usturoiul care poate fi optional de data aceasta si alte ingrediente care vor face salata foarte gustoasa si usor de digerat.

 

Ingrediente salata de fasole verde cu usturoi

1kg fasole verde fideluta (sau un borcan de 800g fasole conservata)

10 rosii cherry

200g branza feta (sau telemea putin sarata de oi sau vaca)

2 linguri de ulei masline

100 g masline negre

2-3 catei usturoi

1/2 lamaie (suc)

sare, piper

 

Cum facem fasole verde cu usturoi

Pentru inceput ne vom ocupa de fasolea pastai, pe care o vom curata de codite, o vom spala si taia in bucati de 3-5 cm.

Intr-o oala mai inalta care deja este pe aragaz cu apa fierbinte si 1/2 lingurita sare vom pune fasolea la oparit pentru 15 minute.

Dupa ce fasolea a fiert, o vom scurge bine si o vom pune intr-o tigaie cu putin ulei  pentru a o sota   5-10 minute. Adaugam peste sare si piper.

Va urma  sa punem rosiile, amestecand totul usor sau scuturand putin tigaia pentru ca acestea sa ramana aproape intregi.

La final vom pune maslinele pentru inca 5 minute, dupa care vom da tigaia la o parte si vom lasa sa se raceasca putin toate ingredientele sotate.

Intre timp, usturoiul va fi curatat, zdrobit si frecat cu putin ulei si putina zeama de lamaie.

Dupa ce fasolea verde pastai s-a racit bine, o vom pune intr-un vas special pentru salata, urmand a pune usturoiul si bucatile mici de branza deasupra. Ambele sunt optionale. Daca dorim o salata de fasole verde pastai pentru o zi de post, atunci vom renunta la branza.

Aceasta salata se poate recomanda si ca o garnitura la un  pilaf cu ciuperci, in perioada postului de Craciun.

 

POFTA BUNA!!

Sursa foto

 

Facebook Comments