Autentificare

Înregistrare

Salata de fasole verde fideluta, cu smantana

Fasole verde fidelu

Chiar daca uneori cu bucataria nu suntem mari prieteni, uneori trebuie sa gatim pentru famila noastra, cautand retete simple, accesibile si sanatoase totodata.

Nu trebuie neaparat sa gatim numai carne, ci si legume, care pot fi consumate ca atare, sau ca si o garnitura la cate un fel de mancare care necesita acest lucru.

Pentru o cina si nu numai, vom gati  fasole verde fideluta, mancare gustoasa, cu gust dulce-acrisor datorita ingredientelor folosite.

Igrediente fasole verde fideluta cu smantana

1 kg fasole verde fideluta -proaspata (congelata sau de la borcan)

un cub de unt + 1 lingura ulei vegetal (pentru sotat fasole)

200 g smantana de gatit  degresata(continut scazut de grasimi) sau se poate inlocui cu 2-3 linguri pasta bulion

3 catei de usturoi

1 lamaie (zeama)

1/2 legatura marar  patrunjel)

1/2 lingurita oregano uscat (sau orice fel de condiment compatibil cu fasolea pastai)

sare.piper

Cum se face fasolea verde fideluta cu smantana

La aceasta reteta s-a folosit fasole verde fideluta proaspata.

Fasole verde fideluta tanara, se va alege ( indepartata cea cu pete si stricata), curata de codite, spalata si pusa la fiert in apa clocotita  cu un praf de sare si o cescuta zeama de lamaie ( ptr a-si mentine culoarea , maxim 30 minute.

Dupa ce a fiert bine, fasolea verde fideluta se va pune la scurs de zeama care a mai ramas.

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ( folosita pana la sfarsit ) cu untul si uleiul pus la infierbantat, se va adauga fasole fideluta, usturoiul taiat feliute (pentru aroma) acoperindu-se cu un capac (pentru a se sota inabusit) cca 5-8 minute.

Atentie: Sotarea legumelor, inseamna sa nu fie amestecate cu lingura, ci se va scuturi tigaia, dintr-o parte in alta.

Dupa sotare, se va adauga smantana de gatit (optional, se pate bate cu 1 lingura de faina, sau lasata ca atare), amestecandu-se usor cu o spatula, urmand a fi asezonata cu sare, piper, oregano uscat si marar fin tocat, lasandu-se sa mai dea intr-un clocot (cca 3-4 minute).

Fasolea verde fideluta cu smantana, se va servi cu paine prajita sau proaspata scoasa din cuptor.

Trucuri si idei

Fasolea verde fideluta, se poate gati si fara smantana, doar sotata cu putin usturoi (pentru aroma), devenind astfel o  de mancare de post, sau folosita ca si garnitura la orice fel de friptura.

POFTA BUNA !!