Autentificare

Înregistrare

Fenicul cu lamaie

Feniculul, fiind o leguma cu un gust puternic si intepator, este ocolit adesea, negasindu-i locul in bucatariile de acasa.

In restaurantele de lux, feniculul este considerat cel mai gustos ingredient, deoarece acesta, gatit cum trebuie, va raspandi o dulceata papilelor gustative.

Il intalnim  de obicei langa mancarurile grase ( carne de porc , pestele gras etc.. ), ca o garnitura, sau impreuna cu frunzele marunte in supe, dressinguri, salate etc..

Vom face o reteta simpla, la care vom folosi ca ingredient principal fenicul, pentru a-i descoperi calitatile culinare si in bucatariile de acasa, impresionand membrii familiei.

Ingrediente fenicul cu lamaie

2 bulbi de fenicul

1 lamaie

60 g unt

1 ceasca de vin alb+1 ceasca de apa

cateva frunze de fenicul verde ( ptr decor ) optional

sare, piper

Cum se face fenicul cu lamaie

Feniculul se va curata de foile exterioare si va fi taiat putin din cotor, apoi se va spala, taia pe lung in jumatati sau in sferturi ( asta in functie cat de mare va fi bulbul ).

Intr-o craticioara mica, se va pune untul la topit, urmand jumatatile de fenicul ( sau sferturile ), peste care se vor adauga zeama de lamaie, sare si piper.

Pentru a obtine un fenicul bine patruns si moale, se va adauga ceasca de vin alb impreuna cu apa, acoperindu-se craticioara cu un capac, lasand sa fiarba inabusit cca 20 minute ( nu prea mult, deoarece se poate topi, iar noi dorim un fenicul intreg ).

Feniculul cu lamaie, poate fi servit alaturi de carne de porc pe gratar, cuptor sau langa un peste prajit, decorat pentru aspect apetisant cu frunze de fenicul proaspat tocat fin.

TRUCURI SI IDEI

Bulbii de fenicul merg si gatiti la cuptor intr-o folie de aluminiu si serviti fierbinti cu parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments