Autentificare

Înregistrare

Fenicul la cuptor cu ou si cascaval

Feniculul are un gust surprinzator, este crocant si un pic asemanator cu lemnul dulce. Este foarte indragit in bucataria italiana si recomandat atunci cand vrem sa mancam sanatos sau sa slabim.

In aceasta reteta va fi facut la cuptor cu oua si cascaval, destul de asemanator cu macaroanele cu branza la cuptor, insa mult mai sanatos.

Ingrediente pentru fenicul la cuptor

3-4 bulbi de fenicul,
1 lingura unt,
2 oua,
100 ml smantana,
100 g cascaval,
sare, piper,

Cum se face fenicul la cuptor

Feniculul se curata de frunzele exterioare, se taie in doua si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 25 minute.

Bucatile de fenicul se scot si se scurg.

Se pun intr-o tava unsa cu unt, se adauga 2 oua batute, smantana, sare, piper iar deasupra se adauga cascavalul ras.

Tava se da la cuptor, la foc domol, pentru 15 minute.

Video

Aceasta reteta se poate face si fara a mai pune feniculul la fiert inainte. Este suficient sa il taiem in bucati si sa il punem intr-o tava la cuptor cu putin ulei, sare si piper pentru aproximativ 20 de minute. Dupa care adaugam toppingul de ou, branza, dupa preferinta. Urmariti video pentru a vedea cum se face.

Sursa foto