Autentificare

Înregistrare

Ficat de pui cu sos de ciuperci

Atunci cand vrei o mancare mai speciala si iubesti ficatul de pui tine cont si de aceasta reteta. Aici gusturile se intrepatrund si complimenteaza unele pe altele. Ai unt, vin alb, ciuperci, ceapa – un adevarat regal. Este bine insa sa iti iei suficient timp, pentru ca este o mancare care se face in tihna.

Ingrediente pentru ficat de pui cu sos de ciuperci

500 g ficat de pui,
500 ml lapte,
100 g faina,
100 g unt,
1 ceapa,
200 g ciuperci,
200 ml vin alb,
1 legatura patrunjel,
sare, piper,

Cum se face ficatul de pui cu sos de ciuperci

Ficatul se spala bine in apa rece, se curata de grasime, se taie bucati potrivite si se tine 2 ore in lapte, pentru a se fragezi.

Se scoate, se scurge si se da prin faina. Se prajeste putin in unt incins, pe fiecare parte. Se scot pe un prosop absorbant din hartie.

In untul ramas se caleste ceapa tocata marunt sau data pe razatoarea mare. Se adauga ciupercile taiate felii. Se calesc 2-3 minute si se adauga 1 paharel de vin, apoi zeama de carne sau apa turnata treptat. Se adauga sare si piper.

Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga patrunjelul tocat fin.

Sosul de ciuperci se toarna peste ficatul prajit si se serveste.

Sursa foto

Facebook Comments