Autentificare

Înregistrare

File de cod in pesmet si susan

File de cod in pesmet si susan

Cum se face  fileul de cod in pesmet si susan

Se vor lua fileurile de cod si le vom presara in interior cu un praf  sare  (pentru a se indulci ) si lasam cca 20 minute pana la folosire.

In farfurii separate se vor pune: faina alba, pesmetul, semintele crude de susan si ouale batute spuma cu un praf de sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon incapatoare cu diametrul mare ( ptr a incapea pastravul intreg ) cu uleiul incins, se vor pune fileurile de cod date intai prin: faina, ou, pesmet si susan ( prajindu-i pe ambele parti cca 5-8 minute ).

Odata prajite, fileurile de cod se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ), apoi asezati pe un platou , eventual imbracat in salata verde, decorati cu felii de lamaie, serviti la masa cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt natural si o mamaliguta fierbinte.

POFTA BUNA !!!