Autentificare

Înregistrare

File de curcan in sos spumant

Carnea de curcan este mult mai gustoasa decat carnea de pui, nu este grasa si nu contine colesterol.

Este mereu aleasa si potrivita pentru sarbatori sau diferite evenimente importante din viata noastra.

Fiind o carne mai atoasa si uscata, bine gatita devine gustoasa si suculenta.

Vom gati ceva mai special, adica vom inobila si mai mult carnea de curcan, facand o rulada dintr-un piept.

Aceasta reteta se poate servi ca un aperitiv, dar si ca un pachetel pentru serviciu la pauza de pranz.

Ingrediente pentru rulada din piept de curcan in sos spumant

1 piept de curcan (800 g -1 kg )

sare, piper

 

Pentru a obtine unt aromat

150 g unt

4-5 catei de usturoi taiat marunt

3 linguri de mustar dulce

1 legatura patrunjel

cateva fire de rozmarin

 

Pentru umplutura

250 g cascaval feliat

4-5 bucati sunca presata

1 castravete murat in otet ( taiat feliute sau fasii subtiri )

1/2 ardei rosu ( taiat julien )

100 g masline negre fara samburi (taiate in jumatati )

 

Pentru sos spumant

1 cana de vin spumant

1 cana apa

2-3 frunze dafin

4-6 boabe piper

sare

Cum pregatim untul aromat pentru uns rulada de curcan in interior

Intr-un robot electric de bucatarie, vom pune untul la temperatura camerei, usturoiul taiat, mustarul, patrunjelul, rozmarinul, sarea si piperul.

Vom mixa totul pana vom obtine o pasta omogena.

Se va pune pasta intr-un bol, pana ne vom ocupa si de pieptul de curcan.

Cum pregatim pieptul de curcan pentru rulada in sos spumant

Desfacem pieptul de curcan in doua cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Vom bate cu ciocanul de snitele pieptul pana obtinem o bucata subtire, mare si uniforma.

Condimentam pieptul astfel obtinut cu sare si piper.

Asamblarea pieptului de curcan pentru rulada in sos spumant

Cu ajutorul unei linguri ungem  suprafata pieptului cu untul aromat, lasand marginile pentru a nu se scurge in vas.

Peste unt vom pune  feliile de sunca presata, cascavalul feliat, castravetele murat, ardeiul gras si maslinele.

Vom rula pieptul cat de strans putem, dupa care il vom lega cu o sfoara de bucatarie pentru a nu se desface in cuptor.

Transferam rulada intr-un vas jena, in care vom pune vinul spumant, apa, piperul si frunzele de dafin pentru a se forma un sos.

Cu ajutorul unei pensule vom unge rulada cu ulei.

Se va da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora si 30 de minute.

In tot acest timp, din cand in cand rulada se va unge cu sosul din vas, pentru a nu se usca la suprafata.

Cand rulada va fi gata, o lasam la racit dupa care ii vom desface atele.

La momentul servirii se va taia felii cu ajutorul unui cutit ascutit, fara sa apasam prea tare pentru a nu se sfarama.

Deasemenea poate avea alaturi o garnitura de legume sotate sau un orez basmatic.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto