Autentificare

Înregistrare

File de peste cu legume si vin

File de peste cu legume si vin

Cum se face file de peste cu legume si vin

 

Fileurile de peste cod sau medalioanele de somon, se vor stropi cu zeama lamaie, apoi asezonate cu sare, piper, asezate pe un platou si dat la rece in frigider pentru 10-15 minute ( pana isi vor lua din condimente ).

Intre timp, intr-o olita  cu apa, un praf de sare si 3-4 linguri zeama lamaie se vor pune ciupercile curatate de codite, pentru a da intr-un clocot-doua ( pentru a iesi negreala din ele ), apoi scurse si racite.

Fileurile de peste condimentate, se vor aseza intr-un vas Jena dreptunghiular, uns cu ulei, peste care se vor pune ciupecile taiate in felii, ceapa taiata rondele, rosiile cherrylamaia rasa de coaja si partea alba ( pentru a nu da senzatia de amareala in preparat ), taiata in feliute subtiri.

Vinul alb, cu oregano uscat, mustarul si uleiul de masline se va turna peste fileurile de peste si legume.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 45 minute ( pana se vor gati legumele si scadea sosul de rosii ).

Pestele file cu legume la cuptor, se va servi fierbinte, cu paine proaspata.

POFTA BUNA !!