Autentificare

Înregistrare

File de somon cu cartofi la cuptor

Ce poate fi mai usor de gatit pentru un pranz de weekend ?….., decat un peste la cuptor cu cateva legume la alegere, cu o garnitura dupa gust si totul va fi perfect, gustos si sanatos pentru familie.

Ingrediente file somon cu cartofi la cuptor

300 g somon proaspat

500 g cartofi de culoare roz ( rezista mai bine la cuptor )

1 morcov

1 lamaie ( zeama si felii ptr decor )

4-5 linguri de ulei de masline

1 cub unt ( se va pune cand vor fierbe cartofii )

sare, piper

oregano sau rozmarin uscat sau proaspat

Cum se face somon cu cartofi la cuptor

Cartofii si morcovul vor fi curatati de coaja cu un dispozitiv special de legume, apoi spalati in apa rece, taiati cubulete mari cartofii, bastonase morcovul si pusi la fiert intr-o oala cu un praf de sare, cubul de unt, pentru cca 15-20 minute.

Dupa fierbere, cartofii si morcovul se vor scoate la scurs intr-o strecuratoare, stropiti cu putina zeama de lamaie ( pentru a nu oxida ).

Intr-un vas termorezistent rotund, uns cu ulei de masline, punem somonul proaspat taiat cubulete mari ( sau lasat medalion ), alternand cu cartofii fierti si morcovul, stropiti cu zeama de lamaie, asezonand cu sare, piper si oregano ( sau rozmarin ), introdus apoi vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Somonul cu cartofi la cuptor, se va servi cald, individual, decorata farfuria cu felii de lamaie, impreuna cu un sos de unt, zeama de lamaie si cateva capere murate, sau cu o garnitura de orez.

 

POFTA BUNA !! 

Sursa foto