Autentificare

Înregistrare

File de vita marinat in vin spumant

Este o reteta de bun- gust, de un rafinament deosebit, servita in restaurantele de lux.

Carnea de vita este o sursa de proteine si seleniu, zinc, fier, fosfor si un nivel ridicat din complexul B ( B6; B12 ).

Este dificil sa gatesti carnea de vita, dar daca respectam anumite trucuri va fi foarte simplu ( adica pentru a obtine o carne de vita frageda, ea trebuie pregatita din timp…. condimentata sau tinuta in marinata ).

Vom face aceasta reteta pentru invitatii de duminica respectand intocmai trucul de a gati carnea de vita, obtinand o mancare pe cinste.

Ingrediente file de vita marinat in vin spumant ( ptr 4 persoane )

4 buc file de vita a cate 200 g fiecare

50 g unt + 2 linguri ulei vegetal ( ptr prajit fileurile )

Fileurile de vita le vom marina pentru un gust mai spectaculos dat carnei de vita si pentru a o fragezi totodata.

Ptr marinata 

1 morcov mijlociu

1 ceapa

750 ml vin spumant ( nu conteaza de care .. de ex poate fi un ANGELLI ROSE )

30 ml ulei masline

1 crenguta de cimbru

1 frunza de dafin

sare

cateva boabe de piper

Ptr sos dulce acrisor

100 ml marinata

200 ml smantana de gatit

50 g merisoare uscate ( inmuiate in 50 ml coniac sau rom )

3-4 linguri de zeama de lamaie

Cum vom face file de vita marinat in vin spumant

Vom pregati un vas pentru marinat fileurile de vita, in care vom pune morcovul curatat si taiat rondele, ceapa curatata si taiata pestisori, cimbru, uleiul, frunza de dafin, boabele de piper si vinul spumant.

Apoi adaugam fileurile de vita in marinata ( sa fie acoperite in intregime ) si tinute la marinat cel putin 12 ore in frigider.

Intr-o tigaie de teflon vom pune untul si uleiul la incalzit, apoi adaugam pe rand fileurile de vita pe care le-am lasat la scurs, prajindu-le si pe o parte pe alta cate 2-3 minute.

Le scoatem pe un platou, iar in grasimea ramasa adaugam marinata, smantana, merisoarele ( care s-au inmuiat in coniac sau rom ) zeama de lamaie, lasand sa dea in cateva clocote pana se va forma un sos vascos si roziu.

Asezonam apoi cu sare si piper dupa gust.

Pe farfurii mari, albe vom servi cate o portie de fileu de vita cu 2-3 linguri de sos dulce- acrisor.

Cine va dori, acest fileu de vita marinat in vin spumant merge bine alaturi de o salata verde sau de niste cartofi natur stropiti cu putin unt topit.

Sursa foto

Facebook Comments