Autentificare

Înregistrare

File pangasius fiert

Cand avem pofta de un peste, nu trebuie decat sa tragem o fuga la cea mai apropiata pescarie si sa alegem pestele  la care ne-am gandit cum sa-l gatim.

Pentru aceasta reteata vom alege un peste pangasius ( cu toate ca multe persoane sunt sceptice la a alege acest peste, existand multe controverse la adresa lui…. dar  nu trebuie sa uitam ca acest gen de dovezi inca nu au fost prezentate, iar consumat moderat nu poate fi toxic organismului.  )

Usor de preparat, gustos in numeroase variante, pestele pangsius contine grasimi polinesaturate, proteine, calciu, fier, recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca si nu numai.

 

Ingrediente file pangasius fiert

2-4 fileuri pangasius

1/2 frunza dafin

un praf de cimbru uscat

4-5 boabe piper negru

sare

Pentru garnitura

orez fiert

legume fierte:cartofi; morcovi;sparanghel etc…

Cum se face file pangasius fiert

Intr-o tigaie larga ( diam 24cm si capacitate de 1,5 l apa ) se va pune 1l apa la fiert impreuna cu sarea, frunza de dafin, boabele de piper, 2-3 linguri zeama de lamaie si un praf de cimbru uscat.

Cand apa va da in clocot, se va adauga fileurile de pangasius la fiert pentru cca 10 minute.

Separat in alta tigaie se vor fierbe legumele la alegere si pentru gustul fiecaruia.

Fileurile de pangasius fierte se vor scoate usor cu o paleta cu gauri ( pentru a se scurge apa ) si asezate pe un platou alaturi de un orez fiert si legume.

POFTA BUNA !!

Sursa foto