Autentificare

Înregistrare

Friganele frantuzesti cu miere de albine

Friganele frantuzesti cu miere

Cum se fac friganele frantuzesti cu miere de albine

Daca doriti sa faceti aceste friganele pentru copii, va sugeram ca painea toast se o curatati de coaja cu ajutorul unui cutit, apoi taiata in bastonase groase de cca 3 cm, iar acestea in bucati cat pentru o imbucatura. Noi, am ales varianta clasica si am lasat feliile de paine intregi.

Separat intr-un castron se vor bate cu un mixer sau un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si laptele.

Bucatile de paine se vor inmuia fiecare in parte ( se vor tine in varful unei furculite, apoi inmuiate in compozitia de oua ) apoi puse la prajit intr-o tigaie de teflon cu 1-2 linguri de ulei vegetal, intorcandu-le pe toate fetele, cat sa devina usor rumenite ( nu arse ).

Dupa prajire, se vor pune intr-un castron, peste care se va adauga un amestec de zahar tos si scortisoara, amestecandu-le usor cu o spatula ( cat sa fie cuprinse toate bucatile in zahar si scortisoara ).

Friganelele tavalite se vor aseza pe un platou, apoi se va turna mierea de abine in ploaie si servite la mic dejun alaturi de o ceasca de ceai/cafea/lapte.

POFTA BUNA !!