Autentificare

Înregistrare

Frigarui de creveti cu garnitura de orez si ananas

Frigarui de creveti cu miere si ananas

O mancare perfecta pentru un pranz sau o cina usoara, chiar buna si pentru persoanele la dieta!

Ingrediente  frigarui de creveti cu garnitura de orez si ananas

500 g creveti prefierti si decorticati medii

2 linguri miere de albine topita

1 lingura ulei de masline

1 ceasca zeama de lamaie

sare si piper

frigarui din lemn pentru creveti

 

Pentru un sos de patrunjel proaspat ( unsi creveti inainte de servire ) 

4-5 catei de usturoi

4 linguri sos de soia

1 legatura patrunjel proaspat

4 linguri ulei de masline

1/2 lamaie ( zeama )

Pentru garnitura

150 g orez cu bob lunguiet

un cub de unt

1/2 cutie ananas cubulete

cate seminte de chimen

sare, piper

Cum se fac frigarui de creveti cu garnitura de orez si ananas

Crevetii congelati si decorticati, se vor lasa la dezghetat in frigider, apoi spalati si lasati la scurs intr-o strecuratoare.

Frigaruile din lemn, se vor pune in apa cu cca 20 minute inainte de folosire ( pentru a nu se arde in timpul gatirii ).

Intr-un bol, se va face un amestec din: ulei de masline, miere de albine topita, zeama de lamaie , sare si piper, cu care se vor unge crevetii in momentul cand vor fi pusi pe frigarui ( cate 4-5 buc, in functie de marimea lor ).

Pe un grill bine incins pe ochiul aragazului, se vor pune frigaruile cu creveti ( cat vor incapea pentru prima tura, urmand alta tura in functie de cate frigarui vor iesi ), lasate cca 4-5 minute pe fiecare parte ( pana devin rozalii ).

Intre timp, se va pune intr-un blender: uleiul de masline, sosul de soia, cateii de usturoi curatati, 3-4 frunze de busuioc proaspat, patrunjelul proaspat, zeama de lamaie, mixandu-se (cca 1 minut ) pana se va obtine un sos vascos.

Sosul de patrunjel obtinut, se va transfera intr-un bol, dat la rece in frigider pana la folosire.

Orezul pentru garnitura, spalat si fiert  dupa indicatiile de pe ambalaj, iar pentru imbunatatirea gustului, se va asezona cu sare, piper, seminte de chimen ( pentru aroma) si un cub de unt.

La sfarsit se vor adauga bucatile de ananas din compot, amestecandu-se usor cu o spatula, pana la incorporare totala.

Frigaruile de creveti, se vor unge fiecare in parte cu sosul de patrunjel, apoi dupa 1-2 minute se pot servi alaturi de garnitura de orez fiert cu bucati de ananas din compot. Pentru aspect se pot orna cu ceapa verde si cu ciuperci calite.

POFTA BUNA !!!