Autentificare

Înregistrare

Friptura de iepure la tava

pulpe de iepure la tava cu piure de cartofi.

 

Se spune despre carnea de iepure ca este printre cele mai sanatoase.

Este o carne  slaba, bogata in vitamine din grupul B, nu contine colesterol si este saraca in sodiu.

Contine multe minerale si este indicata pentru persoanele care sufera de boli de inima, a copiilor si pentru persoanele in varsta.

Se gateste la temperaturi scazute, dar inainte trebuie tinuta intr-un bait sau asa zisa marinata cam 2 zile.

Exista multe moduri de preparare, dar am ales o reteta foarte simpla si usor de facut si care necesita un timp de preparare foarte mic.

 

Ingrediente pentru friptura de iepure la tava

1 iepure de 1,5 -2 kg

Pentru marinata 

1 ceapa medie

3-4 catei usturoi

250 g vin rosu

50 ml ulei

3-4 linguri de otet

3-4 frunze de dafin

1 fir rozmarin

1 legatura de patrunjel

sare, piper

Cum pregatim marinata pentru iepurele la tava

Intr-un vas mare vom pune ceapa curatata si taiata julien, vinul, uleiul de masline, catei de usturoi feliati, otetul sarea si piperul amestecand pana ce ingredientele se vor combina.

Cum pregatim carnea de iepure pentru marinat

Carnea de iepure o vom transa in bucati, spalata si curatata de pielita si o vom pune in vasul in care am pregatit marinata.

Vom acoperii vasul cu o folie alimentara sau punem un capac si dam la frigider pentru cel putin doua zile, pentru a se fragezi foarte bine.

 

Cum procedam pentru  pregatirea iepurelui la tava

 

Dupa ce a stat la marinat carnea de iepure se va puneintr- un vas jena dreptunghiular si destul de inalt si incapator.

Vom pune carnea de iepure  impreuna cu putin ulei si zeama de marinata, o acoperim cu o folie de aluminiu si  introducem in cuptorul preincalzit la o temperatura 160 grade pentru 2 ore.

Dupa  o jumatate de ora scoatem folia de aluminiu, intorcand bucatile de carne si pe partea cealalta apoi o lasam in continuare sa se rumeneasca.

Din cand in cand mai adaugam din sosul format cu o lingura, pentru a nu se usca prea tare.

Daca va mai fi nevoie de zeama, atunci mai putem adauga vin amestecat cu apa.

Dupa timpul programat pentru friptura, o vom verifica cu ajutorul unei furculite ( daca aceasta intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca este gata ).

Scoatem vasul din cuptorul si asezam carnea pe un platou, alaturi de niste legume fierte si putin sotate ( cartofi, morcov, sparanghel pastai fasole verzi etc.. )

Este o reteta recomandata pentru sarbatorile importante din an.

Se serveste alaturi de un pahar de vin rosu de masa MERLOT.!!!

 

POFTA BUNA !!!