Autentificare

Înregistrare

Friptura de miel la cuptor servita cu sos de portocale

Friptura de miel cu legume

Cum se face friptura de miel la cuptor cu sos de portocale

Carnea de miel pentru friptura, se va pregati cu cca 30-35 minute inainte  si anume : ori se vor lasa bucatile de carne intregi ( pulpa; carnea macra sau  cotletele intregi), apoi cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit se vor face taieturi in carne in care se vor pune bucati mici de kaizer si usturoiul taiat feliute.

Carnea de miel astfel pregatita in prealabil, se va pudra cu un praf de sare si piper, apoi lasata la rece, dupa care se va da la cuptor.

Intr-un vas Jena/ceramica/tava de la aragaz unsa cu unt si pus ulei vegetal, se vor aseza bucatile de carne de miel impanate si condimentate, peste care se va pune  vinul rosu si apa.

Set 5 cutite si aparat de decojit fructe si legume

Vasul se va acoperi cu o folie de aluminiu si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 45-50 minute ( pana ce carnea se va fragezi bine, formandu-se un sos vascos ).

Aproape de sfarsit, cu cca 15 minute,  folia de aluminiu se va indeparta, lasata carnea de miel sa faca o fata de rumen ( textura crocanta la exterior si moale in interior ).

Friptura de miel la cuptor se va servi calda la masa principala cu legumele fierte si sotate,  alaturi de sosul de portocale.

Optional, friptura de miel la cuptor se poate servi si cu o salata verde cu ridichi, rosii si castraveti.

POFTA BUNA !!