Autentificare

Înregistrare

Friptura de vita inabusita cu sos de ceapa si usturoi

Aceasta friptura de vita este fantastica la gust. Marinarea indelungata in sos de vin cu legume o ajuta sa fie foarte frageda. Nu ai cum sa dai gres cu ea.

Ingrediente pentru friptura de vita cu ceapa

500-600 g carne vita,
2 catei usturoi,
1 ceapa,
500 ml vin rosu,
2 morcovi,
100 ml ulei,
sare, piper,

Cum se face friptura de vita cu ceapa

Carnea de vita se taie bucati potrivite, se aseaza intr-o cratita/tava, se adauga sare, piper, ceapa taiata in sferturi, usturoiul maruntit si vinul.

Morcovii taiati rondele se calesc 5 minute in ulei incins, se adauga apoi peste carne.

Se lasa astfel pana a doua zi, cand se prajeste la foc domol.

Sosul trebuie sa scada complet iar carnea sa se inmoaie.

Video

Este posibil sa lasi carnea la marinat si o perioada mai scurta de timp si sa iasa bine marinata. Pentru asta este nevoie sa o impungi cu furculita in mai multe locuri, astfel incat vinul si mirodeniile sa o patrunda. Urmareste video de mai jos pentru a vedea cum se face.