Autentificare

Înregistrare

Friptura de vita la cuptor

Cand avem pofta de o friptura de vita la cuptor, parca nu prea avem curajul sa incercam…dar toate au un inceput !

Nu ne ramane decat sa mergem la o macelarie si sa cumparam un muschi de vita intreg ( sa fie proaspat si cu o culoare rosu-deschis )

Ingrediente friptura de vita la cuptor

1 kg muschi vitel

50 unt

50 ulei vegetal

100 ml vin rosu

condimente naturale ( sare, piper )

legume pentru garnitura la cuptor ( la alegere ..morcovi, cartofi, broccoli )

Cum se face friptura de vita la cuptor

Pentru a obtine o carne de vita gustoasa la cuptor, aceasta se va condimenta cu cat mai putine condimente ( pentru a fi friptura cat mai aproape de gustul natural al carnii.

Muschiul de vitel se va curata de pielita, apoi va fi portionat in felii groase de cca 4-5 cm.

Fiecare bucata se va bate putin ( doar cat se va intinde carnea ) cu ciocanul de batut snitele si unsa apoi cu ulei vegetal si asezonata cu sare si piper.

Feliile de carne de vitel astfel pregatatite se vor pune unele peste altele intr-o folie alimentara si vor fi date la rece in frigider ( pentru a-si lua din arome si a se fragezi ) cca 30 minute.

Intr-o tigaie de teflon cu unt si  cu 1 lingura de ulei, se va pune fiecare felie de muschi de vitel la prajit cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intr-o tava termorezistenta metalica ( sau sticla, ceramica ), se vor transfera feliile de muschi de vitel impreuna cu untul topit si cu sucurile lasate de carne in timpul prajirii.

Legumele curatate ( la alegere..morcovi, cartofi.. ) se vor taia in forme si dimensiuni dorite, apoi vor fi asezate printre bucatile de muschi de vitel .

Peste carne de vitel si legume se va turna si vinul rosu.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cel putin 50-60 minute ( intorcandu-se din cand in cand carnea de vitel, pentru a nu se gati numai la suprafata ).

Daca se va dori o carne de vita mai mult suculenta, atunci tava se va acoperi cu folie de aluminiu, descoperita apoi cu doar 10 minute inainte de sfarsit doar pentru a-si face carnea o fata rozalie ( nu o culoare de gri-albicios ).

Friptura de vita la cuptor se va servi fiebinte cu legumele alaturi si cu sosul lasat, sau cu un piure de legume si o garnitura de mazare fiarta si sotata.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments