Autentificare

Înregistrare

Friptura taraneasca

Ingrediente:
1 kg carne de pasare sau porc
1 kg cartofi
200 gr orez
1 ardei gras rosu
2 cepe mari
600 gr pasta rosii
cimbru
boia dulce
sare, piper

Mod de preparare:

Din categoria "rar, dar bine" :), trebuie neaparat sa incerci o  friptura taraneasca ca in Oltenia, cu o combinatie "interzisa" irezistibil de gustoasa: carne, cartofi, orez.
 

PASI:
 

1. se condimenteaza carnea cu cimbru, sare, piper, boia si se baga la cuptorul incins in prealabil la 200-250 de grade si se lasa la fiert aprox. 1 ora;
 


 

2. intre timp se caleste ceapa cu ardeiul si se adauga in tigaie pasta de rosii. Se mai lasa 5 minute pe foc;
 


 

3. se incorporeaza amestecul din tigaie in tava de cuptor si se mai lasa la fiert inca 30-40 de minute;
 


 

4. se adauga cartofii taiati cuburi mari si orezul spalat in prealabil in putina apa rece;
 


 

5. se presara cimbru si se scoate carnea la suprafata si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc cartofii, carnea si scade apa aproape de tot;
 


 

!Tips:se serveste cu mamaliguta, ardei iute si un pahar de zaibar rece, in pahar brumat. 🙂