Fursecuri cu mere

Aceste fursecuri au gust de placinta cu mere, chiar daca au o consistenta diferita. Partea buna la ele este ca folosesc foarte putin zahar. Restul se indulceste cu fructe. Contin atat mere cat si stafide. Merele se simt crocante si racoroase, o placere!

Ingrediente pentru fursecuri cu mere

1 mar, curatat de cotor, taiat cubulete

2 linguri de zahar brun

½ lingurita suc de lamaie

scortisoara, nucsoara, sare

1 cana de faina integrala

1 cana fulgi de ovaz

1 cana nuci, alune, seminte (combinatia preferata)

1 cana de iaurt

1 ou

½ cana stafide

Cum se fac fursecurile cu mere

Incepe prin a da drumul la cuptor si a pune hartie de copt pe tavile pe care le vei folosi.

Intr-un castron se amesteca faina cu fulgii de ovaz, alunele si praful de copt.

Intr-un alt castron amesteca oul cu iaurtul, zaharul, fructele si sare / condimente. Pune continutul acestuia peste cel cu faina si amesteca bine. Lasa aluatul sa se odihneasca in jur de 10 minute.

Cu o lingura se ia din aluat si se pune pe foaia de copt, lasand un spatiu intre fursecuri. Le poti aplatiza

Se pun la cuptor si in jur de 10 minute ar trebui sa fie gata. Ele ar trebui sa iasa un pic mai moi la intterior si cu marginile mai dure.

Sursa foto