Autentificare

Înregistrare

Fursecuri cu morcovi, de post

Aceste fursecuri de post se fac cu faina integrala, fulgi de ovaz si foarte putin zahar. Intrucat contin fructe si morcovi, care sunt dulci. Daca simtiti nevoia sa indulciti si mai mult adaugati miere.

Ingrediente pentru fursecuri cu morcovi

1 cana de faina integrala
1 lingurita praf de copt
1 cana de fulgi de ovaz
½ cana nuci, seminte, alune (dupa gust)
scortisoara, nucsoara, ghimbir (optional)
sare, zahar
1 morcov dat pe razatoarea mica
½ cana ulei
½ stafide

Cum se fac fursecurile cu morcovi

Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca cat timp pregatim aluatul. Nu ar trebui deloc sa ia mult timp. Punem o foaie de copt peste o tava.

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, fulgii de ovaz si nucile maruntite. Adaugam tot aici si condimentele.

In alt castron amestecam uleiul cu morcovul, stafidele, zaharul, sarea. Punem peste continutul castronului cu faina si amestecam bine compozitia.

Aluatul se pune cu o lingura pe foaia de copt, lasand spatiu intre fursecuri. Se tine tava in cuptor in jur de 12 minute, pana cand fursecurile capata o nuanta usor maronie in partea de jos.

Se lasa sa se raceasca. Aceste fursecuri pot fi pastrate la temperatura camerei pana la o saptamana.

Sursa foto

Facebook Comments