Autentificare

Înregistrare

Fursecuri fără coacere cu fulgi de ovăz

Vara prăjiturile preferate sunt cele care nu trebuie să stea la cuptor. Aşa că poţi încerca să faci fursecuri care să nu necesite coacere. Pentru asta trebuie înlocuită faina. Şi cea mai bună alegere sunt fulgii de ovăz, cei atât de recomandaţi de către toţi nutriţioniştii.

Ingrediente pentru fursecuri cu fulgi de ovăz

¼ pachet de unt
170 gr de zahăr
2 linguri de cacao
¼ cană de lapte
100 gr unt de arahide
vanilie
200 gr de fulgi de ovăz

Cum se fac fursecurile din fulgi de ovăz

Începe prin a măsura untul de arahide şi fulgii de ovăz, ca să ai la îndemână cantitatea necesară.

Într-o cratiţă pune la foc mediu untul ca să se topească.

Adăugă lapte, zahăr şi cacao înainte ca tot untul să fie topit. Amestecă totul bine.

Când începe să fiarbă pune fulgii de ovăz. Trebuie ţinut la fiert exact un minut, aşa că uită-te la ceas!

Închide focul şi adăugă vanilie şi unt de arahide şi amesteca bine.

Acoperă o tavă cu hârtie de copt şi pune pe ea compoziţia cu o lingură, sub formă de fursecuri.

Trucuri şi idei

Dacă nu ai unt de arahide poţi folosi şi nutella.

Pentru un gust mai aromat poţi adăuga şi scorţişoară.

Alte ingrediente recomandate mai sunt fulgii de migdale şi fructele confiate.

Video

În video de mai jos poţi vedea cât de simplu se fac fursecurile cu fulgi de ovăz