Autentificare

Înregistrare

Fursecuri trandafir cu bezea

Biscuiti trandafir cu bezea

In aceasta prajitura bezelele sunt duse la nivelul urmator. Rezultatul este o bezea infasurata in aluat, in mijlocul careia troneaza o nuca sau pot fi ornate la servire cu sirop de rodie.

Ingrediente pentru fursecuri trandafir:

1 pachet de margarina
300 gr zahar
500 gr faina
100 ml lapte
1 patratel drojdie (1/2 cutie chibrituri)
25 nuci
4 oua

Cum se fac fursecurile trandafir:

Pachetul de margarina se framanta cu 250 gr de faina, laptele si drojdia. Se va obtine un aluat tare. Se adauga 4 galbenusuri pe rand. La final se adauga inca 250 gr de faina. Se framanta bine.

Alburusile se bat spuma pana cand devin tari. Se adauga 300 gr de zahar. Se bat in continuare pana cand se topeste zaharul.

Se curata nucile astfel incat sa ramana cat mai intregi.

Se ia din coca si se intinde o foaie lata de 10 cm. In mijlocul ei se aseaza un „sul” de albus. Se ruleaza pe lungime si apoi se taie bucati de 2 cm.

Se unge tava cu ulei si se pune pe ea hartie.

Fiecare bucata se aseaza in tava in picioare. Deasupra se mai poate pune bezea, daca se doreste. Se coc la foc potrivit. Bezeaua trebuie sa ramana alba. Se incearca cu o scobitoare sa fie bine facuta. Dureaza in jur de jumatate de ora la foc mic.