Autentificare

Înregistrare

Fursecuri umplute cu crema de lapte praf si ciocolata

Biscuiti cu crema de lapte praf si ciocolata

Fursecurile umplute cu crema din lapte praf sunt o alegere foarte buna daca doriti sa faceti ceva bun pentru copii. Sunt cu ingediente naturale si au si un gust care cu siguranta le va placea foarte mult, dar nu numai lor.

Ingrediente fursecuri umplute cu crema de lapte praf

Pentru aluat fursecuri

4 oua intregi

400 g zahar tos ( pudra )

200 ml ulei

200 g faina

1 lingura amoniac (stins in otet sau zeama de lamaie)

Pentru crema din lapte praf

250 g lapte praf

100 g zahar

100 ml apa

1-2 linguri cacao

1/2 pachet margarina (sau unt)

Cum se face crema cu lapte praf

Intr-un vas se va pune la fiert apa cu zaharul, pana se va topi bine zaharul, apoi adaugata cacao (amestecandu-se cu un tel, pana la dizolvare completa), laptele praf, amestecandu-se continuu (avut grija sa nu se lipeasca de fundul vasului, deoarec va capata un gust de afumat…de lapte afumat) pana se va obtine o crema consistenta (asemanatoare cu crema de vanilie pentru eclere).

Cand focul se va stinge, se va adauga margarina la temperatura camerei facuta bucatele mici (sau untul), amestecandu-se cu telul energic, pana la incorporare (sau mixata).

Crema se va transfera intr-un bol, acoperit acesta cu o folie alimentara (pentru a nu se forma acea pojghita deasupra), apoi data la rece pana la folosire ( inainte de ase folosi, crema se va mixa putin cca 1-2 secunde ).

Cum se fac fursecurile  umplute cu crema de lapte

Ouale intregi impreuna cu zaharul tos (pudra) se vor mixa in robotul de bucatarie pana se va obtine o spuma albicioasa si cu un volum crescut.

Uleiul se va adauga treptat pana se va incorpora bine, urmand amoniacul stins in otet sau zeama de lamaie.

Faina alba cernuta, se va adauga in ploaie, continuandu-se mixatul, pana se va obtine un aluat asemantor celor de cornulete.

Aluatul obtinut se va transfera pe un blat de lucru tapetat cu faina, framantat de 2-3 ori, apoi pus intr-o punga de plastic si dat la rece pentru 30 minute (pentru a se raci si lucra mai usor ).

Dupa racire, aluatul se va intinde pe blatul de lucru tapetat cu faina  cu ajutorul unui sucitor, intr-un strat gros de cca 2 cm.

Acesta se va decupa cu forme speciale de prajituri, dandu-le diferite forme (pentru ai atrage pe cei mici).

In tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, se vor transfera formele de fursecuri, dand tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20-25 minute ( cat se vor intari la suprafata ).

Dupa coacere, fursecurile obtinute se vor pune pe un platou la racit, apoi umplute cu crema de lapte praf (lipite  2 cate 2 fursecuri de aceeasi forma cu un stret subtire de crema).

Fursecurile umplute cu crema de lapte praf, se vor aseza pe un platou pentru servire ca un desert dupa o masa de pranz de duminica si nu numai.

POFTA BUNA !!!