Autentificare

Înregistrare

Gem de mere cu scortisoara

Gemul de mere este dulce acrisor si parfumat, cu o consistenta foarte fina.

Ingrediente pentru gem de mere

1 kg mere,
700 g zahar,
2-3 pliculete zahar vanilat,
1 lingurita scortisoara,

Cum se face gemul de mere

Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete.
Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama, astfel incat nu mai trebuie sa adaugati apa cand il puneti la fiert.

Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara.

Se amesteca din cand in cand, iar cand incepe sa se lege siropul se ia de pe foc si se paseaza.

Se lasa pe foc pana se leaga bine. Nu uitati sa amestecati in el, sa nu se prinda. Dureaza in jur de 2 ore.

Cand este gata (gemul este destul de tare, sta in lingura) se pune in borcane curate si se inchide ermetic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Trucuri si idei

Daca nu va place aroma de scortisoara puteti folosi zeama si coaja de la o lamaie. Asta ii va pastra si culoarea frumoasa, fara sa se inegreasca.

Daca nu vreti sa amestecati des in el, il puteti pune la cuptor in ultima parte a perioadei de fierbere.

Se face adesea si intr-o combinatie de prune cu mere.

Video

Cum obtii un gem de mere foarte fin? Se incepe prin a coace merele la cuptor dupa ce au fost taiate. Dupa 30 de minute se transforma intr-un piure si se fierb amestecand constant pana cand se ingroasa, ca in video de mai jos

Sursa foto

Facebook Comments