Autentificare

Înregistrare

Ghiveci cu carne de porc

Morcov, cartofi , mazare, sos si carne de porc

Cum se face ghiveciul cu carne porc

Carnea macra de porc se va spala ( eventual curatata de grasimi ), taiata in cubulete potrivite ( cat ptr o imbucatura ) si pusa la prajit in uleiul vegetal incins intr-o tigaie larga si inalta ( folosita pana la sfarsit ), atat cat isi va schimba culoare ( devenind usor aurie ) cca 10 minute.

Dupa procesul de gatire, carnea de porc se va transfera intr-o tava patrata 30/30 cm, in asteptare.

Intr-un tuci  pe care l-am „uns” cu putin ulei punem  la calit cca 5-8 minute  ceapa taiata solzisori, ardeiul gras /gogosari taiati fideluta, morcovii, cartofii, mazarea si pastarnacul taiate rondele.

Cand s-au inmuiat ( rumenit usor ) se vor transfera  carnea de porc lasata in asteptare, adaugandu-se feliile de rosii peste, vinul alb si sucul de rosii amestecat cu usturoiul pisat, asezonat totul cu cimbru, sare, piper, data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40-45 minute ( pana ce zeama scade si sosul va fi legat bine ).

La final ghiveciul cu carne de porc se va decora cu verdeata ( patrunjel ).

Se va servi ghiveciul cald/ rece in farfurii individuale cu paine proaspata sau ca atare ( eventual cu o garnitura de orez fiert etc..)

POFTA BUNA!!