Autentificare

Înregistrare

Ghiveci de pui

Ce poate fi mai potrivit sa faci dupa o toamna bogata,…decat un ghiveci de legume?

Ghiveciul de legume este un fel  de mancare foarte versatil.

Ne putem juca amestecand legumele iar rezultatul va fi delicios. Ele sunt adevarate bombe de energie si vitamine.

Este un fel de mancare  delicios mai ales pentru perioada de post cand nu folosim carne.

In reteta pe care o pregatim, vom folosi carne de pui deoarece prichindeii nostri au nevoie si de proteine.

Ingrediente pentru ghiveci cu pui

1 pui

2 cepe mari

2 ardei grasi

1 vanata

1 dovlecel

1 conopida

3 cartofi de marime medie

3-4 rosii

250 ml suc de rosii

1 pahar vin alb (optional)

100 ml ulei

sare, piper

patrunjel pentru decor

 

Cum se prepara ghiveciul cu pui

Intai ne vom ocupa de pui:  il vom spala, curata de piele si apoi taia in bucati marisoare.

Intr-o tigaie in care am pus uleiul la incins, vom adauga bucatile de pui pe care le vom praji putin. Dupa ce s-au calit frumos, le vom pune intr-o tava patrata cu pereti inalti pana vom pregati si legumele.

Acestea vor fi spalate si curatate de coaja, seminte si cotoare.

In uleiul ramas de la prajitul carnii calim pe rand : ceapa taiata julien, ardeii taiati fideluta, morcovii dati pe razatoarea mare, cartoful taiat in cubulete de marime mijlocie, vanata si dovlecelul in cuburi mici.

Conopida va fi pusa mai intai in apa rece cu sare, ca eventualii viermisori existenti in interior sa poata  fi indepartati. Apoi intr-o oala cu apa ferbinte va fi pusa la oparit pentru 15 minute pana se va inmuia putin. Conopida, dupa ce s-a oparit, va fi pusa la scurs intr-o sita.

In tava in care se afla carnea de pui vom aseza deasupra legumele calite. Vom presara deasupra lor sarea si piperul.

Rosiile le taiem feliute si le asezam peste compozitia din tava.

Mai adaugam vinul si sucul de rosii si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa la cuptor pana scade zeama si sosul format este bine legat.

Apoi vom toca putin patrunjel si-l vom pune deasupra pentru decor.

In cazul in care nu folosim carne in ghiveci, acesta merge de minune folosit si ca o garnitura la o friptura de porc sau de vita.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto