Autentificare

Înregistrare

Gogosari umpluti cu ghebe la otet

Gogosari-umpluti-cu-ghebe in otet

Cum se fac gogosari umpluti cu ghebe la otet

Ghebele proaspete de padure cumparate de pe tarabele din piata, trebuiesc spalate imediat in mai multe ape ( pentru indepartarea eventualilor gandacei ), apoi puse la fiert in apa clocotita cu sare pentru cca 20 minute, strecurate de zeama in care au fiert si lasate la racit intr-o strecuratoare pana la folosire.

Gogosarii spalati, taiat capacul de la partea superioara si indepartate nervurile albe din interior, se vor pune la oparit ( nu obligatoriu, dar asa vor intra mai multi in borcane ) cate 4-5 buc, cca 2-3 minute ( nu prea mult deoarece dorim gogosari putin al-dente ) intr-o oala in care va clocoti : otetul din vin, sare, boabe piper, mierea de albine/zaharul tos, frunzele de dafin.

Gogosarii opariti se vor scoate pe un gratar ( sub gratar se va pune un vas ptr a se recupera otetul ) cu gura in jos la scurs si racit, dupa care se vor umple cu ghebele in asteptare.

Astefel umpluti, gogosarii se vor aseza in borcane, alternand printre ei boabite de strugure, urmand a fi turnat lichidul de otet fierbinte pregatit ( in care s-au oparit gogosarii ), capsate borcanele si puse imediat la pat cald in paturi pentru cateva zile 2-3 , pana la racire completa.

Gogosarii umpluti cu ghebe la otet, sunt o garnitura perfecta pentru o friptura de orice fel. 

POFTA BUNA !!!