Autentificare

Înregistrare

Gogosele de cartofi umplute

Gogosele de cartofi prajite cu cascaval

Cum se fac gogosele de cartofi umplute

Cartofii se vor pune la fiert in coaja cca 30 minute, apoi se vor scoate si lasa la racit, dupa care se vor curata de coaja si se vor zdrobi cat sunt calduti ( nu fierbinti, deoarece devin lipiciosi ).

Cubul de drojdie se va pune intr-un bol, apoi  desface in laptele caldut cu un praf de zahar, urmand a se adauga  in „maiaua” de piure de cartofi. Dupa ce am adaugat drojdia in lapte vom adauga apoi oul, ceapa verde, sarea, piperul, faina, amestecandu-se totul pana se va obtine un aluat usor de lucrat.

Din aluatul rezultat se vor forma gogosele ( de marimea dorita, mai mici sau mai mari ) care se vor umple in interior cu cate o bucatica de cascaval, sunca presata ( sau salam ) si telemea, apoi se vor pune pe un blat de lucru la dospit cca 5-10 minute.

Intr-o cratita cu pereti inalti si larga la gura cu ulei la incins ( suficient ulei, sa fie ca o baie de ulei ), se vor pune la prajit gogoselele de cartofi umplute pana devin aurii ( avand grija sa fie intoarse continuu cu ajutorul unei palete, pentru a se praji uniform ).

Dupa prajire gogoselele de cartofi se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ), apoi servite la masa pe un platou, alaturi de un pahar de vin alb rece.

POFTA BUNA !!!