Autentificare

Înregistrare

Gogosi de cartofi

Daca va inchipuiti ca gogosile de post sunt rele la gust va inselati foarte tare. Mai ales daca adaugati in compozitie jumatate cartofi, jumatate faina. Bunicile noastre stiau ca in acest fel se pot obtine gogosi pufoase si cu un gust minunat.

Ingrediente pentru gogosi cu cartofi

200 g cartofi,
200 g faina,
1/2 cească apa calda,
10 g drojdie,
un praf de sare,
1 ceasca ulei,
1 plic zahar vanilat,

Cum se fac gogosile cu cartofi

Cartofii se fierb intregi. Dupa ce au fiert se curata de coajasi se paseaza bine.

Cartofii zdrobiti se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina apa calda, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de tare.

Se adauga sare si drojdia inmuiata cu o lingura de apa calda. Se framanta bine

Se acopera si se tine la cald sa creasca.

Din aluatul crescut se întinde o foaie de grosimea degetului. Se taie forme rotunde cu un pahar.

Gogosile se rumenesc in ulei fierbinte. Se scot cand sunt frumos crescute si se presara cu zahar vanilat.
Sursa foto

Facebook Comments