Autentificare

Înregistrare

Gogosi tiroleze

Bucataria tiroleza

Mod de preparare gogosi tiroleze

Se cerne intr-un castron faina si facem in centru o adancitura.Se freaca drojdia impreuna cu o parte din laptele caldut (nu fierbinte) si o lingura de zahar, apoi se toarna in adancitura. Amestecam totul bine acoperim vasul, apoi lasam sa creasca, 30 de minute, la cald.

Adauga, apoi galbenusurile, untul  si restul de lapte caldut. Se amesteca bine cu aluatul. Vom framanta aluatul pana nu se mai lipeste pe peretii vasului. Se lasa la crescut inca 20 de minute.

Intindem aluatul, pe planseta presarata cu faina, sub forma unei foi. Se taie in portii egale, se modeleaza bile, apoi se lasa sa creasca inca 10 minute.

Intr-un tuci incingem uleiul pentru prajit. Se apasa bilele de aluat cu degetele, ca sa formeze o adancitura in mijloc. Le prajim in ulei, pe rând, intorcandu-se o data. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca.Gogosile le vom umple in adâncitura din mijloc cu gem, apoi le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!!