Autentificare

Înregistrare

Gulas cu carne de porc

Este o reteta traditional ungureasca, gatindu-se in mai multe variante si cu carne la alegere ( porc, miel vita etc.. )

Seamana cu o tocanita, simpla dar  gustoasa, si perfecta pentru zile racoroase de toamna.

Ingrediente gulas cu carne de porc

500 g carne porc ( pulpa; costita )

5 cepe potrivite

1 ardei gras

1 morcov

5 cartofi potriviti ( inlocuieste faina ptr ingrosarea mancarii )

300 g rosii coapte ( sau 2 cutii de rosii maruntita in suc de rosii )

1 foaie dafin

2 catei usturoi

50 ml ulei vegetal de floarea soarelui

1 lingura paprika ( dulce sau iute )

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Cum se face gulasul cu carne de porc

Intr-o cratita ( de preferat cu fund dublu ) se va pune uleiul la incins, apoi carnea de porc spalata si taiata cubulete ( atat cat va deveni aurie cca 10 minute ).

Peste carne se va pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si  dat pe razatoarea cu ochiuri mari, ardeiul gras curatat de seminte si cotor, taiat in fasii mari ( lasandu-le la inabusit cca 4-5 minute ).

Dupa ce  s-au inmuiat legumele, se vor adauga rosiile decojite si taiate cubulete, foaia de dafin si usturoiul taiat feliute ( pentru a aroma mancarea ), lasate  la fiert la foc domol cca 20 minute.

Se  acopera totul cu apa calda ( atat cat  va depasi  carnea ), iar dupa un clocot-doua se vor adauga cartofii curatati de coaja si taiati in  cubulete.

Cratita se va acoperi cu un capac, lasand sa fiarba totul inabusit ( cca 15 minute ).

Aproape de final mancarea se va asezona  cu sare, piper, paprika ( dulce sau iute ) si patranjel proaspat tocat.

Daca dorim un gulas cu carne de porc mai scazut,  cratita se poate da la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 15-20 minute.

Gulasul cu carne de porc se va servi cu mamaliguta calda si cu muraturi ( gogonele si pepenasi murati ).

TRUCURI SI IDEI

Gulasul cu carne de porc poate fi facut si din carne de vita, miel etc… inlocuindu-se cartofii cu galuste din faina.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments