Autentificare

Înregistrare

Gulii umplute cu orez si legume

Gulia este o leguma care se inrudeste atat cu ridichea, cat si cu varza.

Este o leguma care se foloseste in bucatarii foarte rar, dar aceasta inmagazineaza foarte multe substante nutritive.

Guliile contin zero grasimi si este dietetica pentru persoanele care tin cura de slabire.

Deoarece ne aflam in perioada postului vom pregati o reteta de post cu gulii umplute.

Ingrediente gulii umplute

8-9 gulii tinere ( sa nu fie lemnoase )

2 cepe

200 g orez cu bob rotund

1 morcov

1/2 telina

500 g suc de rosii

100 ml ulei vegetal

1 legatura marar sau patrunjel

sare, piper

Cum se fac gulii umplute

Dupa ce am ales gulii tinere si de aceeasi marime, le curatam de coaja, le spalam si scobim interiorul de jur imprejur cu un aparat special de legume.

Intr-o cratita cu fund dublu, punem uleiul la incins, ceapa tocata marunt, miezul de la gulii, morcovul, telina date pe razatoarea mare.

Amestecam continuu in cratita pana se vor imbiba legumele in ulei si se vor inmuia.

Orezul pe care l-am spalat sub jet de apa, scurs il adaugam la calit peste legume pentru cca 1-2 minute ( dar trebuie sa amestecam continuu  pentru a nu se arde ).

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem 3 1/2 cani de apa fierbinte in cratita pentru a fierbe orezul.

Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba pe foc domol pana va scadea lichidul ( dar avand grija sa ne uitam din cand in cand si sa amestecam usor cu o spatula,pentru a nu se arde compozitia ).

Spre final adaugam verdeata tocata marunt, amestecand usor pentru a se incorpora si a se combina bine aromele.

Stingem focul, lasand compozitia sa se raceasca, apoi umplem guliile.

Pregatim o tava patrata unsa cu ulei ( 2-3  linguri ), punem guliile unele langa altele si turnam sucul de rosii deasupra.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 40-45 minute pana se vor inmuia guliile.

Se pot servi simple cu sosul de rosii format in tava, cu smantana ( daca nu tinem post ) sau ca o garnitura la o friptura pe gratar sau cuptor.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments