Autentificare

Înregistrare

Hamburger de somon

Ingrediente:
500 g file somon,
2 linguri patrunjel tocat fin,
2 linguri mara, tocat fin,
2 linguri zeama de lamaie,
1 lingura capere,
2 cornisoni in otet,
350 g cartofi,
4 chifle pentru hamburger,
1 rosie mare,
cateva frunze de salata,
sare, piper, ulei, faina,

Mod de preparare:
Pestele se prajeste cateva minute pe fiecare parte, fara a se arde, sau se fierbe cateva minute. Se paseaza apoi cu furculita, in bucatele cat mai mici. Cartofii se pun la fiert in apa cu putin sare si se paseaza, in piure. Se amesteca toate ingredientele: pestele, piureul de cartofi, patrunjelul, mararul, cornisonii taiati marunt, caperele maruntite, sare, piper, zeama de lamaie. Se formeaza hamburgerii si se trec prin faina. Se infasoara fiecare hamburger in folie transparenta sau de aluminiu si da pentru 1 ora la frigider. Se prajesc apoi pe fiecare parte cate 5-6 minute. Paine pentru hamburger se taie in doua, se unge cu putin unt si se prajeste pe un gril. Se adauga apoi cateva frunze de salata verde , cateva rondele de rosii, la baza chiflei. Se adauga apoi o bucata de hamburger si sos tartar.