Autentificare

Înregistrare

Mancare de hrisca cu legume

Daca va place pilaful, atunci exista toate sansele sa includeti in meniul curent si aceasta reteta destul de similara, numai ca se face cu hrica. Este o reteta utila in perioadele de post, intrucat suplineste bine lipsa carnii.

Ingrediente pentru mancare de hrisca

1 cana mare cu hrisca,
1 ceapa,
1 legatura de marar,
3-4 rosii din conserva,
2 cani mari cu supa de legume, strecurata, sau apa,
2 linguri pasta de rosii,
2 catei de usturoi,
sare, ulei, piper,

Cum se face mancarea de hrisca

Se spala hrisca si se lasa in apa rece.

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga hrisca, 2 catei de usturoi taiati felii, rosiile fara pielita si mararul tocat. Se amesteca totul la foc mic cam 5 minute. Daca nu aveti rosii din conserva, atunci tineti rosiile cateva secunde in apa clocotita ca sa indepartati cu usurinta pielita.

Se toarna 2 cani de apa (supa), se adauga pasta de rosii si piper. Se da vasul la cuptor cu foc mic pentru ca mancarica sa fiarba incet. In 30-40 de minute este gata.

Se serveste calda.

Sursa foto

Facebook Comments