Autentificare

Înregistrare

Inghetata cu ciocolata amaruie

Tort de inghetata de ciocolata

Da!… da! …,vara se apropie!…., de aceea tebuie deja sa avem reteta pentru o inghetata facuta in casa, cu ingrediente naturale si fara prafuri, asa cum mamele noastre ne-o pregatea cu timp in urma, un desert pe gustul tuturor ( indiferent de varsta ).

Este o reteta incercata in bucatarie 100%, cu rezultate incantatoare, pregatita la diferite ocazii importante.

Ingrediente inghetata cu ciocolata amaruie (55% cacao)

Ingredientele se pot dubla in functie de numarul de persoane invitate la masa.

5 oua

250 g zahar

500 ml lapte

500 ml frisca lichida ( indicata cea de la Meggle )

1 ciocolata amaruie 55% cacao ( 100 g ) ( va inlocui cacao )

1 lingurita rom

Cum se face inghetata cu ciocolata amaruie 55% cacao

Laptele se va pune la incalzit la foc mic, in care se va adauga la topit, ciocolata amaruie,  rupta in bucati mici, impreuna cu romul, amestecandu-se cu o spatula, pana se va topi, apoi focul se va stinge, ocupandu-ne de restul ingredientelor.

Separat, in boluri diferite, se vor pune galbenusurile si albusurile.

Galbenusurile se vor mixa impreuna cu zaharul tos ( pudra ), pana vor deveni o spuma albicioas si creste in volum.

Cratita cu laptele si ciocolata  topita, se va pune din nou pe flacara, peste care se va adauga spuma de galbenus, amestecandu-se continuu cu un tel, pana se va ingrosa, devenind o crema de consistenta unei smantani mai groase.

Crema astfel obtinuta, se va lasa la racit ( dar se va amesteca cu telul din cand in cand ), iar intre timp se va bate frisca lichida cu 2 linguri zahar pudra si albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Crema racita din cratita, se va transfera intr-un vas incapator, peste care se va pune mai intai albusurile batute spuma (lingura cu lingura ), amestecate cu o spatula de jos in sus, pana la incorporarea completa, urmand frisca batuta spuma tare.

Cand ingredientele s-au omogenizat, se va pregati vas Jena rotund (diametru de 24 cm ) tapetat cu o folie alimentara ( sa fie si in afara vasului ), in care se va pune compozitia de inghetata, apoi dat vasul in congelator timp de 12 ore ( inghetata va lua forma unui tort ).

Dupa timpul alocat congelarii, vasul se va scoate, se va pune un platou rotund la gura acestuia, apoi intors si rasturnat, indepartandu-se folia alimentara.

Inghetata va arata ca un tort. Ca sa o puteti servi taiati sub forma de triunghiuri sau dreptunghi si serviti-o la masa ( la o petrecere aniversara, in familie etc,… )

Optional, daca nu se va dori rasturnarea inghetatei pe platou, aceasta se poate servi  direct din vas, in cupe de sticla.

POFTA BUNA !!!