Autentificare

Înregistrare

Inghetata cu lapte condensat si fructe de padure

Pentru ca toata familia, de la mic la mare, suntem fan inghetata m-am chinuiat tare mult sa gasesc reteta perfecta: am facut o baza de inghetata cu galbenusuri batute la bain marie, alta data cu iaurt in diferite combinatii. Speram ca nu voi mai avea ace de gheata in final, dar nu era asa.

Ca o ultima incercare, am folosit acest lapte condensat de care uitasem ca-l am. Si da, rezultatul chiar m-a multumit. Nu numai pe mine, pe toata familia. De aceea trimit reteta pentru toate mamicile, si nu numai, care doresc sa le pregateasca copiilor o inghetata buna.

Ingrediente pentru inghetata cu lapte condensat

1 cutie cu lapte condensat dulce (nu cel care se foloseste pentru cafea)
400 ml frisca lichida
500 g amestec de fructe de padure

Cum se face inghetata cu lapte condensat

Pentru inceput pregatim piureul de fructe; Fructele curatate, spalate, se pun intr-un vas pe foc si se lasa 5-6 min pana se inmoaie, amestecand mereu;

Se paseaza cu o furculita, apoi se trece totul prin sita pentru eliminarea semintelor;

Piureul rezultat se pune din nou pe foc, iar cand a scazut se da deoparte sa se raceasca foarte bine (nu trebuie sa fie cald deloc)

Cutiile de frisca si lapte condensat se pun de seara in frigider.

A doua zi se bate bine frisca pana se formeaza creste.

Peste frisca se adauga usor laptele, apoi piureul de fructe, oprind 2-3 linguri pentru decor

Se amesteca usor apoi se rastoarna intr-un vas sau o cutie metalica rotunda (pentru a se amesteca mai usor),

Se pune la congelator, dupa 30 minute se scoate, se amesteca energic cu o lingura de lemn, se pune din nou la congelator, se mai lasa 30 de minute si se amesteca iar.

Acum este gata de servire. Se orneaza deasupra cu un pic de sos de fructe de padure.

Articolul a fost propus de Iancu Lubita pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.